JU MSŠ: Muzička sekcija snimila pjesmu

Jedan od glavnih zadataka svakog učitelja je da učenike motiviše da stiču nova znanja i vještine, ali i da samostalno i kritički razmišljaju i da se kreativno izražavaju.

Onog dana kad su se škole zatvorile, otvorio se kreativni um mnogih učenika i nastavnika. Kako je brzim djelovanjem naših škola sačuvan kontinuitet redovne nastave, tako učenici nisu uskraćeni ni da se samostalno izraze, u skladu s novonastalom situacijom, putem vannastavnih aktivnosti.

Pozitivan primjer dolazi nam iz Mješovite srednje škole Živinice, gdje je muzička sekcija marljivo radila, te uz pomoć profesora Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla i Srednje medicinske škole Tuzla snimila obradu pjesme „Korake ti znam“, autorice Maje Sarihodžić.

U pjesmi učestvuju članovi sekcije Ajla Babić – vokal, Semir Bajrić – gitara, Ernad Dedić – gitara, prof. Anel Kovačević – gitara (voditelj sekcije), prof. Lejla Kusturica Divjak – prateći vokali (voditeljica muzičke sekcije Medicinske škole Tuzla) i prof. Dragan Divjak – klavir (profesor u SMŠ „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla)./Tim za medije/