JU MSŠ: Najsjajniji početak do sada

Javna ustanova Mješovita srednja škola Živinice imala je sjajan početak u novoj školskoj godini, koji je, kako tvrde u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi, najbolji do sada.S podjednakim uspjehom realizuju se planirani zadaci u nastavi, kao i nabavka potrebne opreme.O tim rezultatima više saznajemo od diretkora JU MSŠ mr.Ramiza Glavića:

„Kada je u pitanju poboljšanje uslova rada i opremanje naše škole, sigurno je da sjajnije ne može biti!Tokom septembra i oktobra tekuće godine u našoj školi su se redale aktivnosti jedna za drugom, koje su u pravom smislu te riječi doprinijele poboljšanju kvaliteta rada i uslova za odvijanje nastave.Kao prvo, završili smo projekt opremanja kabineta računarima (23 računara), finasiran sredstvima BH Telekom u iznosu od 7 hiljada KM.Završili smo projekt opremanja radionica mašinske struke opremom i alatima, finasiran od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, vrijedan 11.914,11 KM.Završili smo instaliranje i stavljanje u funkciju plastenika površine sto kvadratnih metara, sa zasadom i sistemom za zalijevanje, projekt Caritasa Switzerland kancelarije u Sarajevu, vrijedan 2.775 KM.Obavljena je rekonstrukcija, obnavljanje i stavljanje u funkciju 10 klupa u dvorište škole, sa novim drvenim pozicijama, djelo naših učenika i nastavnika praktične nastave drvoprerađivačke i metalske struke (projekt podržao Hrastik doo Živinice)“.

To je samo dio provedenih aktivnosti, ali evo još mnogo urađenog tokom tekuće školske godine:

-Završeno je ograđivanje plasteničke parcele, izrada nove i obnova postojeće ulazne kapije.Učenici i nastavnici metalske struke su na praktičnoj nastavi od starih kotlovskih cijevi napravili nove žaljezne stubove, zajedno sa učenicima i nastavnicima drvne i poljoprivredne struke , iskopali jame za ugradnju stubova, ubetonirali stubove i novu kapiju, ugradili mrežasto pletivo i sagradili ogradu dužine 30metara.
-Završeno temeljito i detaljno uređenje placa sa plastenicima, formiranje kompostišta sa kalifornijskim glistama, djelo učenika i nastavnika praktične nastave poljoprivredne struke.
-Izvršena dodatna edukacija učenika i nastavnika poljoprivredne struke od strane višeg asistenta na Poljoprivredno prehrambenom fakultetu u Sarajevu, Sabrije Čadre, doktora poljoprivrednih nauka, iz oblasti biljne proizvodnje, na temu uređenje zemljišta i primjena IT tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji, u organizaciji Caritasa Switzerland kancelarija u Sarajevu.
– Završena rasvjeta prostora plasteničke parcele i mračnih zona u dvorištu naše škole, djelo učenika i nastavnika praktične nastave elektro struke.
– Naša škola od 03.10.2019.godine ima na raspolaganju internet brzine 100Mb/s koji je 10 puta brži od do sada korištenog, a učenici i nastavnici elektro struke rade na pripremi, planiranju i realizaciji radova na dovođenju internet priključka na svim pozicijama u školi gdje ga do sad nije bilo, rekonstrukciji i poboljšanju postojeće internet mreže i izradi tehničke dokumentacije za istu.
– U toku su aktivnosti na pripremi i realizaciji uvođenja “optike” u našu školu, gdje imamo maksimalnu podršku BH Telecoma.
-Učenici frizerske struke naše škole, osvojili su prvo mjesto u ukupnom plasmanu, na Sajmu kozmetike ljepote, zdravlja i wallnesa-“beautiFul”, održanom u hotelu “Hills” u Sarajevu 21.09. 2019. godine, u amaterskom takmičenju pod nazivom “Hair show” i poklon bon u vrijednosti od 500,00KM.Svakako, to će dobro doći za nabavku opreme za frizersku struku.
-Kada je riječ o modelingu i tu su u MSŠ Živinice na prvom mejstu.Učenica Fatima Mujanović već od sutra učestvuje na Svjetskom izboru WORLD TOP MODEL 2019, koji se od 11. do 17.decembra održava u Monte Karlu.Fatima je izabrana za WORLD TOP MODEL BiH 2019.godine i predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom svjetskom modeling takmičenju.

Prema riječima direktora MSŠ Živinice mr.Ramiza Glavića ovo je bio samo dio uspjeha menadžemnta , zaposlenika i učenika ove odgojno obrazovne ustanove:

„Vijednosti su neprocjenjive, pogotovu kada znamo da u njima svakodnevno, zajedno učestuju,školski razvojni tim, nastavnici i učenici naše škole,uz bezrezervnu podršku menadžmenta škole, a još više kada znamo da tu nije kraj, jer su na pomolu novi projekti i aktivnosti, čiji rezultati će krasiti rad i zalaganje svih onih koji budu učestvovali u njima. Takođe ističem vrlo dobru saradnju sa provrednim subjektima Alfe-Mi, Elin motors, Termoelektrana Tuzla,Hrastik, Bingo i drugi, te ćemo tim putem nastaviti i u narednom periodu“,rekao nam je direktor mr.Ramiz Glavić./Š.Gadžo/