Knjiga.ba: Minka i dalje najtraženija

Roman Hazima Hadžića „Da vam Minka nešto kaže“ već četvrti mjesec je najtraženiji naslov u našoj online knjižari. Napominjemo samo da se autor knjige, mladi bosanskohercegovački pisac, inače bečki student, dosjetio da popularnost glavne junakinje svoje knjige usmjeri u humanitarne svrhe, pa je sav prihod od prodaje ovog izdanja usmjeren u završetak izgradnje Centra za autizam u Tuzli i za podržavanje radionica studenata sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli, koje bi imale za cilj razvijanje svijesti o postojanju osoba s autizmom i u našem društvu. Dakle, i autor, i izdavač i svi učesnici u projektu odriču se bilo kakve zarade od ovog izdavačkog projekta, a time pozivaju i čitaoce da se uključe.

Naša „top-lista“ najtraženijih naslova u mjesecu maju izgleda ovako:

  1. Da vam Minka nešto kaže
  2. Medicina Poslanika Muhammeda – Savremeni pristup
  3. Sretna žena
  4. Okruženi idiotima – Fenomenalan vodič za razumevanje onih koje je teško razumeti
  5. Nigdje, niotkuda
  6. Četrdeset pravila ljubavi, roman o Rumiju – 40 pravila ljubavi, roman o Rumiju
  7. Pazi kojeg vuka hraniš
  8. Romani – Tišine, Derviš i smrt, Tvrđava, Ostrvo, Krug
  9. NTC 1 – IQ deteta briga roditelja, Predškolski uzrast 3-7
  10. Budni u pet (i vaš je čitav svijet)

PREPORUČUJEMO

Abdulbasit Muhammed es-Sejjid – Medicina Poslanika Muhammeda – Savremeni pristup

Poslanik islama, Muhammed, s.a.v.s,nije bio, kako mnogi misle, naš uzor samo u obredima. On je muslimanima uzor u svim segmentima njihovog življenja i djelovanja: u politickom, vojnom, društvenom, ekonomskom, socijalnom i dr. Najnovija naučna istraživanja iz oblasti medicine eksplicite pokazuju koliko je Poslanik, s.a.v.s, iz ovog domena rekao i prakticno pokazao. Ovim radom ce se, samo fragmentarno, osvijetliti njegov doprinos ovoj važnoj oblasti ljudskog života!

Thomas Erikson – Okruženi idiotima – Fenomenalan vodič za razumevanje onih koje je teško razumeti

Da li nekada imate osjećaj da vas okružuju idioti? Nikoga ne razumijete, ne uspjevate da se uskladite sa partnerom, kolegama, rođacima, komšijama…
Niste jedini. Knjiga Okruženi idiotima pomaže da shvatite kako mnoge stvari u ljudskom ponašanju i razmišljanju zaista funkcionišu. Pored sjajnog opisa različitih tipova ličnosti koje je podijelio i imenovao prema bojama koje karakterišu njihov karakter, Tomas Erikson uspjeva da zabavi i nasmije čitaoce.

Autor garantuje da će se nakon čitanja ove knjige broj idiota koji vas okružuje drastično smanjiti.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba