Knjiga.ba: Novi naslovi iz naše ponude

U ovim toplim danima idealno je slobodno vrijeme provesti u hladovini uz zanimljive knjige koje dolaze iz naše ponude …

Nura Bazdulj-Hubijar – Sasvim obična cura
Nura Bazdulj Hubijar je čarobnjak koji budi svaku emociju.I ovog put je to uspjela u svojoj knjizi Sasvim obična cura.Priča priču o djevojčici po imenu Merima koja živi u potpunoj zabludi i lažima sa svojom mamom i nanom Jasnom.Cijelo djetinjstvo provela je bez oca koji je navodno prevario njenu mamu sa njenom najboljom prijateljicom.

Sa 16 godina oči joj otvara njen momak u kojeg je bila ludo zaljubljena,stvara joj sumnju da možda nije sve tako kako joj se predstavlja i da bi trebala da zna pravu istinu.Tako je i ona mislila pa se potom uputila mami sa namjerom da dozna pravi istinu,no međutim,to je bilo bez uspjeha …

Jelena Bačić Alimpić – Neki drugi život
Bliznakinje Irene i Marta van der Linden bezbrižno provode djetinjstvo i mladost u živopisnom gradiću Harlemu, nadomak Amsterdama. Izgledom skoro identične ali po karakteru nepomirljivo različite, neraskidivo su vezane jedna za drugu. Njihov brižni otac, cijenjeni i imućni ljekar Henrik van der Linden, međutim, krije tajnu koja prijeti da ugrozi porodičnu sreću. Ljudska zloba, strastvena želja za osvetom i mračna zavjera iz korijena će promijeniti život dviju sestara. Jedna od njih izgubiće sve…

Jelena Bačić Alimpić, autorka devet bestselera, svojim novim, desetim romanom Neki drugi život čitaocima donosi uzbudljivu, napetu i psihološki iznijansiranu priču o izdaji, odanosti i neuništivoj volji da se opstane i voli.
Christopher Knight, Robert Lomas – Hiramov ključ – faraoni, slobodni zidari i otkriće Isusovih tajnih svitaka faraoni, slobodni zidari i otkriće Isusovih tajnih svitaka.

Otkriće da je najvažnija inkantacija slobodnog zidarstva, govoreno još u starom Egiptu, bila je tačka preokreta šestogodišnjeg traganja za korijenima izgubljenog Poretka. Kris Najt i Robert Lomas, obojica slobodni zidari, po njihovim riječima, upustili su se u istraživanja porijekla masonstva. U središtu njihovog istraživanja je zagonetna ličnost, Hiram Abif zidar Solomonovog hrama, čija je smrt opisana u historiji masonstva, mada se ne pominje u Starom zavjetu. Istražujući ritual postavljanja kralja, praktikovan u Starom Egiptu četiri hiljade godina, i niza događaja od Tebe do Jerusalima, kao i otkriće jednog ubistva iz 1670., pored otkrića da Hiram nije nikakva mistifikacija, već stvarna ličnost, istraživači su došli do novog viđenja historije Zapada. Zapadni svijet se, po uvidima autora, razvio na staroj filozofiji sadržanoj na tajnom sistemu, koji je isplivao na površinu u tri ključna momenta u posljednje tri hiljade godina.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba