Knjiga.ba: Predstavljamo nove naslove

Predlažemo vam da ovo vrijeme izolacije „prekratite“ sa nekom dobrom knjigom. Mi ih u svojoj ponudi imamo više od 25.000, tako da će svako pronaći nešto za sebe. Ovaj put vam preporučujemo …

Miljenko Jergović – Autobus za Vavilon – Knjige, slika i muzika jedne iščezle zemlje

Jergovićev stvaralački rukopis na stranicama hrvatskog Jutarnjeg lista jeste svojevrsna strast čitanja različitih umetničkih rukopisa-tekstova svojstvena samo njemu na prostorima bivših jugoslovenskih kultura. I po tome je svojevrsni novi vinaverovski duh-projekat, jer Jergovićevo pisanje o različitim tipovima umetnosti podseća na Vinaverovo čudesno Beogradsko ogledalo. Dakle, Jergović je novi južnoslovenski vinaverovski duh, čiji esejistički rukopis ima onu živost i dinamiku koja se na ovim prostorima ne može, niti sme zanemariti…

Autobus za Vavilon je zasigurno najuzbudljivija slika onog najvrednijeg stvaranog u proteklih nekoliko godina.

Erlend Lu – Naivan. Super.

Mučen nemogućnošću da pronađe smisao u svom životu, dvadesetpetogodišnji narator ovog prividno jednostavnog romana napušta fakultet i odlazi u Njujork, kod svog brata.

Opsjednut potrebom da prokljuvi tajnu života, on pravi brojne spiskove. Postaje opsjednut protokom vremena i njegovim tajanstvenim značajem. Dopisuje se sa svojim prijateljem, meteorologom. Neprekidno udara lopticom o zid. Postaje prijatelj sa jednim dječakom iz komšiluka. On čezne da pronikne u samu srž života i da nađe najbolju formulu življenja.

Ovaj duhovit, intiman, enigmatičan i često dubok roman Erlenda Lua je, istovremeno, genijalno naivan.

Tanja Bakić – priredila – Voodoo Child – Priča o Džimiju Hendriksu

O čemu tačno i zašto pisati još jednu knjigu o Džimiju Hendriksu? Uglavnom svi mislimo da poznajemo njegov život, ali kao i svaki put kad sam počinjao da gledam ili čitam nešto o njemu, ova knjiga me toliko zainteresovala sa većinom detalja o njegovim prvobitnim inspiracijama, anegdotama koje nisam znao, i jednostavno mi je dalo ogromnu želju da stavim jedan od albuma koje je Džimi snimio za rekordno vrijeme.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba