Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić „Ne dam te“ i dalje najtraženiji naslov

Izgleda da je Vesna Dedić sa svojim novim romanom „Ne dam te“pogodila u sami centar čitalačke publike, jer je već treći mjesec za redom najtraženiji naslov u našoj knjižari.

Knjiga koja vas je sve zaintrigrirala, “Ne dam te… kraj je kad ja kažem”, čija se radnja dešava u Srbiji od ljeta 1995. do proljeća 2020. godine prati Dunju Vuksanović najpopularniju pop pjevačicu na prostorima bivše Jugoslavije. Kroz periode poslovnih padova i veličanstvenih uspjeha, koji uvijek zavise od toga da li je muškarcu kojeg voli dopustila da joj odredi koliko će trenutaka sreće imati.

Naša top liste za mjesec avgust izgleda ovako:

  1. Ne dam te
  2. Razvijte svoj mozak
  3. Tvoj sin Huckleberry Finn
  4. Institut
  5. Žrtva 2.117
  6. Umijeće kreiranja realnosti – Vodič za svjesne kreatore
  7. Mišel Obama – Moja priča
  8. Ono što sasvim sigurno znam
  9. Nigdje, niotkuda
  10. Sretna žena

Preporučujemo

Mišel Obama – Moja priča

Tokom života ispunjenog smislom i brojnim dostignućima Mišel Obama je postala ikona našeg doba. Kao prva dama Sjedinjenih Američkih Država – prva Afroamerikanka koja se našla u toj ulozi – doprinijela je da Bijela kuća postane otvorenija i gostoljubivija nego prije, a istovremeno se istakla kao uticajna zagovornica prava žena i djevojčica u Americi i širom svijeta, uticala da porodice usvoje zdravije i aktivnije životne navike i stajala uz supruga dok je predvodio Ameriku u teškim trenucima. Za to vrijeme nam je pokazala i svoju ljudsku stranu, bilo da uspješno pleše ili briljira u zabavnoj emisiji. No, pri svemu tome je pod neumoljivim medijskim reflektorima vaspitala dvije kćerke koje stoje čvrsto na zemlji.
U svojim memoarima, djelu prožetom dubokim promišljanjima predstavljenim tečnim stilom koji čitaoca vuče da čita dalje, Mišel Obama nas polako, sigurnom rukom vještog pripovjedača uvodi u svoj svijet dok opisuje iskustva koja su je oblikovala – od djetinjstva na Južnoj strani u Čikagu preko karijere izvršne direktorke koja žonglira između majičinstva i posla do života na najpoznatijoj adresi na svijetu. S iskrenošću koja se prepoznaje već nakon prvih redova, živo i duhovito, ona govori o pobjedama i razočaranjima, kako javnim tako i ličnim, dok nam iznosi priču svog života onako kako ju je živjela – svojim riječima i pod svojim uslovima. Topla, pametna i otvorena, Moja priča je veoma lično svođenje računa žene koja se dušom i razumom stalno opirala očekivanjima – i koja nas nadahnjuje da uradimo isto.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba