Knjiga.ba:Naslovi koji će vam uljepšati zimu

Prava zima još uvijek nije stigla, ali mi imamo nove knjige za vas, koje će vam ove „tmurne“ zimske dane učiniti ljepšima.

Lidija Nikolić – priredila – Sav moj bol – Magi, Milan i EKV u pričama, pesmama, knjigama

Knjiga Sav moj bol predstavlja panoramu literarnih djela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova i fotografija posvećenih jednoj od najuticajnijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije.Oko pedeset autora iz čitavog regiona, poznatih umjetnika, pjesnika, pripovjedača, romanopisaca,  novinara i muzičara, svjedoče svojim djelima o tragu koji su Ekatarina Velika, njeni članovi i njihova muzika ostavili u oblasti pisane riječi.

U osam poglavlja, naslovljenih stihovima pjesama EKV-a, sabrane su priče, pjesme, kompozicije, odlomci iz knjiga, eseji i tekstovi iz novina i sa Interneta, pisma i mejlovi, književne pozajmice i stručni radovi iz raznih oblasti. Umjesto planiranog, a nesnimljenog albuma EKV-a pod naslovom Zajedno, u ovom zborniku radova su zajedno svi oni koji su na dostojan način svojim riječima ovjekovječili svoja osjećanja i sjećanja na Ekatarinu Veliku, njenu muziku i muzičare.

Henrik Sjenkjevič – Quo Vadis?

Nobelova nagrada za književnost 1905.

Quo vadis? je najznačajnije i najpopularnije Sjenkjevićevo djelo, prevedeno na više od 50 jezika i ekranizovano nekoliko puta.

Roman opisuje nastanak hrišćanstva u Rimu prvog vijeka za vreme vladavine cara Nerona, kroz ljubavnu priču mlade hrišćanke Ligije. Poruka romana koji se čita kao slavljenje vjere i nade, tumači se i kao Sjenkjevićev doprinos borbi protiv represije …

Milan Kundera – Besmrtnost

Radnja šestog romana Milana Kundere potaknuta je gestom koji jedna žena upućuje svom instruktoru plivanja. Kao i Floberova Ema ili Tolstojeva Ana, Kunderina Agnes postaće objekat fascinacija, neke neopisive čežnje. Iz te će zamamne fascinacije i nastati ovaj roman – gest imaginacije koji istovremeno utjelovljuje i izražava Kunderino književno majstorstvo kojim on vodi ovaj roman njegovoj svrsi: pomnom istraživanju ljudske egzistencije.

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba