Književno druženje “Moć riječi” među mladima

Ugodna atmosfera kao da se iz JU Dječijeg obdaništa prebacila u JU BKC Živinice. Učenici i nastavnici četiriju osnovnih škola (JU Prva osnovna škola Živinice, JU Druga osnovna škola Živinice, JU OŠ Gračanica i JU OŠ Dubrave) dočekali su književnika Fahrudina Kučuka, osmijesima i voljom za druženjem.

Slušali su pjesme otvorenih i zatvorenih očiju, interaktivno učili kako se osjećaju i žive različite umjetnosti, razgovarali s književnikom o zbirci Vilenjakovo pero i FEDU, odgovarali na književnikova pitanja, najkreativniji dobili poklon-knjigu, a zainteresirani autogram i zajedničku fotografiju. I bilioteke navedenih škola su počašćene. I naša biblioteka je počašćena odličnim gostom-piscem i ništa manje odličnim gostima-školama.

Književnik Fahrudin Kučuk i naša bibliotekarka Amra Mujezinović posjetili su JU Dječije obdanište Živinice. Djeca, osnovci na produženom boravku, obradovali su ih pjesmom-dočekušom, književnik njih stihovima, pričama, zagonetkama i poklon-knjigama “Vilenjakovo pero”, a mališani su šlag na tortu dodali dobro osmišljenim pitanjima.

Ovo su druženja koja pune baterije. Hvala našem gostu-književniku, a i malim i/a velikim domaćinima./JU BKC/