Kratkometražni film “Iznad želje i sna”

Svatko od nas sanja. Neki ljudi kažu da se njihovi snovi mogu ostvariti, a neki tvrde da ih strašne pojave uznemiravaju cijelu noć. Snovi su pravi misterij za svakoga, jer nitko zasigurno ne zna što znače.

Zato pogledajmo kratkometražni film mladih reditelja i glumaca Grada Živinica pod nazivom “Iznad želje i sna”.

Režiju potpisuje Azra Čičkušić, scenario Muamer Žabić, te glumci Haris Murić, Adnan Kamberović, Armin Suljić, Lejla Redžić, Muamer Žabić, Hariz Gušić, Eldar Đulović, Nejra Kadrić, Amina Nuhić, Amel Džizić, Mirza Suljić, Midheta Aličić, Lejla Suljić, Ahmed Mehić i Adi Glavinić.Kamera Ahmed Mehić.

“Tema prvog projekta CasCader Productiona je nažalost aktuelna, a tiče se problema i nesreća izazvanih, prouzrokovanih vozačima koji u alkoholisanom stanju aktivni učestvuju u saobraćaju, čime dodatno utiču na mogućnost prouzrokovanja nesreće kako za sebe, tako i za ostale učesnike saobraćaja”, kaže nam mladi glumac Armin Suljić.

Ova smjela filmska ekipa pokušali je približiti društvu ozbiljnost problema s ciljem uticanja na svakog pojedinca društva, kako bi ovakvih događaja bilo što je manje moguće./Š.G./