Kultura: Uspio koncert Benjamina Goletića

Sinoć je u Galeriji portreta u Tuzli održan 2.koncert Benjamina Goletića, učenika VI razreda Osnovne muzičke škole Tuzla, u klasi profesorice Slađane Dedić.

Gosti koncerta bili su Ivona Kreitmayer -klasa Slađana Dedić, Malik Isabegović- klasa Džana Begović prof. i Aida Azra Kovačević Rešidbegović,klasa Dzana Begović, prof. Aidina klavirska suradnica Ena Ovčina,prof.

“Jako sam ponosna na Benjaminovu izvedbu, veoma opsežnog i kompleksnog klavirskog repertoara. Svirao je Beethovena op.13 1stav sonatu , Chopin Nokturno es dur i valcer op.64 no 2 , Rachmaninov etida slika g mol i preludij op23 g mol , Jelicanin tokata br 2 , kamernu sonatu br 3 f dur za klavir i violinu Hendla 2 stav i Nortona 3 komada za klavir cetverorucno .Uspio je da prenese kroz stil i zamisao kompozitora, svoju impresiju do kraja”, rekla je profesorica Slađana Dedić.

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima koncerta, kao i gostima koji su svojim prisustvom uljepšali ovaj trenutak i samim tim jako podržali Benjamina u njegovom daljem radu. Zahvala za uspješan koncert mladog Benjamina ide i na adresu Gradu Tuzla, Gud Lege Artis, Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, kao i Pozoristu mladih, te medijima koji su propratili ovaj dogadjaj.