Kultura:Održana promocija časopisa Život

Književni časopis Život je jedan od najstarijih i najuglednijih časopisa u BiH i regionu. Od 1952. godine do danas uređivala su ga naša najveća književna imena, od Meše Selimovića i Maka Dizdara do Alije Isakovića i Nedžada Ibrišimovića…

Novi broj književnog časopisa Život donosi niz zanimljivih sadržaja. Broj otvara intervju sa velikim evropskim piscem Ilijom Trojanowim, koji je u okviru Sarajevske poetičke docenture bio gost u Sarajevu. Novi broj Života eksluzivno donosi njegov tekst (Ne)odmjereno pisanje, kao i prevode njegovih eseja, putopisa i proze.

U novom broju Života nalazi se i omaž velikom bh. piscu Tvrtku Kulenoviću, o kojem pišu Haris Prolić, Muhamed Dželilović. Mirjana Miočinović, Zoran Mlinarević, Matija Bošnjak i Almir Bašović.

Tu su i stalne rubrike, u kojima se predstavlja bh. tekuća književna produkcija i prikazuju knjige objavljene u BiH, a broj donosi i prevode s nekoliko jezika.

Časopis su promovirali u BKC Živinice /Gradska biblioteka/ univerzitetski profesori Almir Bašović i Vedad Spahić, te doktoranti književnosti Elvis Ljajić i Kemal Bašić./Tim za medije/