Kultura:Otvoreni Dani dr.Samira Kamenjakovića

Izvođenjem najljepših kompozicija muzičkih klasika Kamerni simfonijski orkestar iz Zwnice je na najbolji način otvorio kulturnu manifestaciju”U susret proljeću”, u spomen na nedavno preminulog gradonačelnika dr.Samira Kamenjakovića.

U znak sjećanja na gradonačelnika dr.Samira Kamenjakovića, kojeg ćemo dugo pamtiti po profesionalnom, odgovornom i humanom radu, Turistička zajednica našeg grada, pod pokroviteljstvom v.d. gradonačelnika Begana Muhića, organizuje kulturnu manifestaciju Dani Samira Kamenjakovića.

Samir je bio veliki zaljubljenik u kulturu i umjetnost, a njegovom zaslugom je izgrađena i Omladinska ljetna scena, kao jedinstven hram kulture u BiH, gdje je sinoć nastupio Kamerni simfonijski orkestar iz Zenice. veličanstvenim koncertom Kamerni simfonijski orkestar Zenica je otvorio manifestaciju, a svake naredne sedmice očekuju nas kulturni projekti za sve generacije.

Sinoć su u programu bili zastupljeni marševi, valceri i polke, u kojima je publika uživala, te bi bilo dobro da ovakvih nastupa češće pratimo u našem gradu.