Kultura:Uspjela premijera “Nebeska Romansa-18 ruka”

Sinoć je u prepunoj sali BKC održana premijera predstave “Nebeska Romansa – 18 ruka” u režiji Adija Glavinića.Ujedno su otvorena i manifestacija “Dani Zlatka Jugovića maj – juni 2022”.

Direktor UG SCENA Gradskog pozorišta Živinice Suad Avdagić, podjestio je našu živiničku publiku o radu našeg kućnog pisca Zlatka Jugovića i koje zaista on bio. Iz Gradskog pozorišta Živinice potrudili su se da naprave omaž i uvaže lik i djelo pisca, glumca, reditelja, novinara i nekoga ko je cijenio pozorište.

Publika je dugotrajnim aplauzom nagradila ansambl i autorski tim.Ova sasvim nesvakidašnja komedija, koja slojevito prikazuje svu dinamiku, farsu, satiru, grotesku dovedena je do savršenstva.

U predstavi su igrali Emir Ibrahimović, Ajša Bedić, Irma Ćatović, Samir Mustafić, Matea Divjak, Adin Smajić, Elena Goletić, Edna Čokić, Nasiha Salihović, Aida Čerkezović i Adna Mehić.

Dizajn scenskog svjetla i fotografija za plakat djela su Adija Glavinića,majstor tona i scenskog svjetla Nermin Brković,reviziter Adna Mehić, saradnik za muziku Abdurahman Aljić, tehnička ekipa Šekib Nukić i Samir Mustafić.

Nadamo da će se ovakva predstava doživjeti dug vijek igranja./Tim za medije/