Libero: Uspjeh na Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom

Već od ranije poznati dostojni predstavnici kulture našeg Grada,Vokalni ansambl “Libero” pod dirigentskom palicom prof.Elvedina Dine Muminovića,proteklog vikenda,od 6-8.oktobra,učestvovao je na VIII.Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom.
Na obostrano zadovoljstvo,a kao predstavnici Muzičko obrazovnog centra “Magnifico”,u revijalnom dijelu programa i otvaranju spomenutog Festivala,VA”Libero” nastupio je zajedno sa Tamburaškom sekcijom čiji je rukovodilac gosp.Semir Musić. Pred mnogobrojnom publikom nastupili su sa dvije tradicionalne kompozicije našeg kraja,te svojim izvanrednim izvođenjem osvojili simpatije i ovacije svih prisutnih. Ovaj prvi nastup naših tamburaša bio je pravo osvježenje na jednom od najpoznatijih međunarodnih festivala.
Drugi dan Festivala bio je takmičarskog karaktera,a učestvovalo je 850 učesnika iz 9 zemalja. Svojim nastupom sa četiri kompozicije,bez obzira na ozbiljnu konkurenciju,VA”Libero” osvojio je visoku drugu nagradu i srebrnu medalju sa 88 bodova stručnog žirija. Ovaj zavidan uspijeh “Libera” od velikog je značaja za našu lokalnu zajednicu,naš Grad i našu državu.
VA”Libero” i Tamburaška sekcija MOC”Magnifico” ovim putem posebno se zahvaljuju svim sponzorima koji su omogućili njihovo učešće na Međunarodnom festivalu horova i simpatizerima koji su ih pratili i bili podrška na njihovom putovanju.Ovu nagradu posvećuju svojoj vjernoj publici u našem Gradu i široj okolini.
“Nezaboravno iskustvo i osvojena nagrada iz Herceg Novog daju nam podstrek da nastavimo sa radom i u budućnosti budemo još bolji”,  navode iz “Libera”./Harijeta Boro Mišić/