Mjesec argentinskog tanga

Mnogi ljubitelji i instruktori plesa reći će da je tango više od plesa. Spada u skupinu standardnih plesova, a za njega se nerijetko vežu opisi senzualan, strastven, mističan i eksplozivan.

Želeći prošitiri kulturu plesa u Tuzli i naučiti plesati što veći broj ljudi, Centar za ples i rekreaciju Tuzla došao je na ideju da organizuje učenje ovog plesa.

„Svake subote od 11:00h, sa početkom od 26.10.2019. godine, održavat će se treninzi Argentinskog Tanga. Sjajna vijest je i da će to biti potpuno besplatno, tako da svi koji žele naučiti plesati ovaj ples mogu nam se pridružiti.“ – rekla je Azra Bajraktarević, PR Centra za ples i rekreaciju.

Argentinski tango je klasični, prvobitni tango gdje plesači nisu nužno vezani za tačan ritam muzike. Ovakav ples je opušten i radi se o plesanju u hodu.

„Za ovaj ples, kažu, potrebno je da imate „almu“ – dušu. Mi kažemo da je potrebno samo nam se javiti u inbox na facebook stranici i rezervisati svoje mjesto. Sve ostalo stvorit ćemo zajedno.“ – kaže PR Centra za ples i rekreaciju.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/CPR-Centar-za-ples-i-rekreaciju-352139165260272/

Web stranica: www.cpr.ba