MSŠ Živinice:Učenik generacije Adem Musić

Tokom juna završava se nastavni dio školske godine i sam finiš rezervisan je za proglašenje najboljih učenika, tj.učenika generacije.Mada u specifičnim uslovima kao nikada do sada, usljed pandemije COVID-19, nastavni dio školske godine završen je online kontaktima nastavnog osoblja i učenika.

Za učenika genracije u Mješovitoj srednjoj školi ŽiviniCe proglašen je Adem Musić iz IV-el1 razreda.To je odlučeno na sjednici Nastavničkog vijeća JU Mješovita srednja škola Živinice, održanoj 27.maja.

Adem je završio Osnovnu školu Stupari, a tokom školovanja u MSŠ Živinice-Elektoehnička škola, imao JE kontinuirano odličan uspjeh i trudio se da na najbolji način izvršava svoje obaveze, da postiže uspjehe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, učestvuje u humanitarnim akcijama i da pomogne izgradnji svoje zajednice. Sve ovo Adem je ostvarivao vrlo uspješno.

Tokom školovanja bio je član mnogih sekcija u svojoj struci, gdje je postigao zapažene rezultate, te član dramske sekcije, razvojnog tima škole.Aktivno je učestvovao u kulturno-umjetničkim aktivnostima u sklopu dramske sekcije, gdje je bio glumac i autor teksta predstave Hotel California, koja je imala ukupno 8 nastupa, od kojih su 4 nastupa bila humanitarnog karaktera.

Godine 2019/20. bio član odbora Omladinske banke Živinice, nevladine organizacije koja je u koordinaciji sa Fondacijom tuzlanske zajednice i bavi se, uključujući mlade, finansiranjem i podrškom projekata za dobrobit zajednice, odsluživši jednogodišnji mandat.Za sve navedeno Ademu se kolektiv naše škole zahvaljuje i želi mu sreću i uspjeh u budućem obrazovanju.

Adem Musić svojim kolegama, prijateljima, profesorima, menadžmentu škole i zajednici šalje slijedeću poruku:

“Čast mi je da se mogu obratiti kao najbolji učenik u svojoj generaciji. Hvala vam što ste bili uz mene, nesebično mi pomažući da prevaziđem sve prepreke i poteškoće na ovom putu. Hvala vam što ste prepoznali vrijednost i potencijal u meni. Nadam se da ćete me pamtiti, prvenstveno kao dobrog mladog čovjeka i prijatelja, a tek onda kao učenika generacije.

Veliko hvala mojim roditeljima što su bili moja najveća moralna, materijalna i svaka druga podrška na putu mog kolebanja.Hvala profesorima koji su mi prenosili znanje, ohrabrivali me i bili moj najveći uzor.

Hvala mojim kolegama iz cijele generacije, a naročito mom razredu i iskrenim prijateljima koji su sve ovo prošli sa mnom i ostavili mi mnoge lijepe uspomene i olakšali taj trnoviti put svojim šalama i razumijevanjem.

Sad kad zatvaramo jedno poglavlje u našem životu nadam se da ćemo sa sobom ponijeti kofer lijepih uspomena i da ćemo se jedni drugima iznova vraćati, da ćemo se prepoznati kad se sretnemo.

Nastojimo da budemo učenici čitavog života, jer znanja nikad dosta, a život nam nudi bezbroj lekcija o kojima nećemo moći nigdje čitati, jer ih moramo prvo proživjeti.Ne osvrćite se na one koji ne vjeruju u vas, koji vas omalovažavaju, umanjuju vaš trud i zalaganje; vjerujte u sebe jer sebi trebate jaki da biste prešli svaku prepreku.

Živite svoje snove i nemojte nikad odustajati; vi ste vaša najveća snaga.Zbog vaših uspjeha nemojte se oholiti, svi smo mi samo kap vode u okeanu postojanja.Ono što znamo je neuporedivo sa onim što nikada nećemo saznati. Okružite se ljudima sa pozitivnim stavom prema životu, ljudima sa idejama.Imajte hrabrosti da se služite vlastitim razumom”, rekao je u svojoj poruci učenik generacije MSŠ Živinice Adem Musić./Tim za medije/