Muzika:Učenik generacije Benjamin Goletić

Kraj je nastavnog dijela školske godine i već smo navikli posjetioce portala da objavljujemo uspjehe talentovanih đaka-učenika generacije.Ovoga puta stigli smo do Tuzle i tamošnje Srednje muzičke škole “Čestitmir Mirko Dušek”, a učenik generacije je Živiničanin Benjamin Goletić.Benjamin je pohađao Prvu osnovnu školu Živinice, kao i Osnovnu muzičku školu.

Povodom izbora za učenika generacije menadžment ove škole je napisao:

“Iznimno smo ponosni na našeg učenika Benjamina Goletića koji je za ovu školsku 2022/2023.godinu učenik generacije Srednje muzičke škole “ Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.
Benjamin Goletić je rođen 13.06.2004. godine u Tuzli. Završio je Osnovnu muzičku školu Tuzla i Srednju muzičku školu “ Čestmir Mirko Dušek” Tuzla u klasi profesorice Slađane Dedić”.

Profesorica Slađana Dedić, koja takođe dolazi iz Živinica i postigla je velike uspjehe i kao učenik i kao profesor, izjavila je nakon saznanja da je baš njen Benjamin postao učenik generacije:

“Ponosna sam na svog učenika, koji je već 10 godina bio u mojoj klasi i veoma uspješno se predstavljao svojim izovenjima djela klavirske literature u našoj zemlji, kao i u regionu.Želim mu svu sreću u nastavku školovanja na putu muzičke pijanističke umjetnosti”.

Tokom svog školovanja učestvovao je na mnogim federalnim i međunarodnim takmičenjima i postizao izvanredne rezultate. Izdvajamo neke od njih:

III Internacionalni festival muzike ”Skala” Brčko Distrikt 2022. godina- nagrada 100 bodova;
VI Internacionalni festival muzike “ Primavera” – nagrada 98 bodova;
II Internacionalni festival muzike “Skala” Brčko – nagrada 99,25 bodova;
VII Internacionalni festival muzike “ Primavera” -nagrada 95 bodova;
23.Federalno takmičenje/natjecanje u online formatu učenika i studenata muzike/glazbe,
-nagrada 96,25 bodova.

Još je mnogo nagrada i teško bi bilo sve nabrojati, a o svom uspjehu ovaj daroviti učenik nam kaže:

“Imamo mnogo talentovanih učenika, koji vole muziku kao i ja i po tome je poznata naša škola.Mnogo mi znači ova titula, a to mi je i obaveza više da nastavim na fakultetu, kako bi opravdao sve ono što sam do sada postigao.Veliku zahvalnost dugujem profesorici Slađani Dedić , u njenoj klasi sam završio Osnovnu i Srednju muzičku školu, te sam u obje proglašavan za učenika generacije.Takođe se zahvaljujem svim nastavnicima u Prvoj osnovnoj školi Živinice, kao i profesorima u Srednjoj muzičkoj školi.Svakako, zahvalnost dugujem svojim  roditeljima koji su mi bili velika podrška tokom školovanja”, rekao nam je Benjamin Goletić.