” Edukon – Univerza” Banovići – “Iskoristi svoje znanje i zajedno ostvarimo cilj- kvalitetno obrazovanje”

Želite se baviti strukom koju ste uvijek voljeli, a mislite da ste zakasnili sa redovnim studiranjem? Zvanje iz snova i tačno ono čime ste se željeli baviti ČEKA NA VAS!

“Edukon – Univerza” – Centar za obrazovanje odraslih nudi vam različite mogućnosti kao i određene struke među kojima je možda baš i vaša.Centar je otvoren u oktobru 2018. godine kada je zvanično upisan u Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade, te broji sedam uposlenika i 40 spoljnih saradnika.

Naš Centar nudi osnovno obrazovanje odraslih i to sledećih struka:
1. Saobraćajna struka – stručno zvanje- tehničar drumskog saobraćaja, te zanimanje vozač motornih vozila i rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina.
2. Mašinska struka – stručno zvanje- mašinski tehničar i mašinski tehničar- operater za CNC mašine, te zanimanja: plinski i vodoinstalater, limar, bravar, automehaničar i zavarivač.
3. Elekto struka – stručno zvanje- elektrotehničar energetike sa zanimanjem elektroinstalatera i elektromehaničara.
4. Građevinska struka – stručno zvanje- građevinski tehničar ( po EU VET programu) uz zanimanja: zidar-fasader-izolater (po EU VET prgramu), armirač-betonirac (po EU VET programu) i keramičar-teracer (po EU VET programu).
5. Ekonomska struka – stručno zvanje ( po EU VET programu): Ekonomski tehničar (komercijalni smjer) , ekonomski tehničar (finansijsko-računovodstveni smjer) i poslovno-pravni tehničar.
Zanimanje po EU VET programu – trgovac.
6. Medicinska struka – stručno zvanje- (po EU VET programu) medicinski tehničar.

Također, akreditovani su i programi neformalnog obrazovanja za engleski, njemački i slovenski jezik. Nudimo i zanimanja: frizer i kuhar kao i obuku zaštite od požara. Ustanova ima namjeru da i dalje proširuje te programe.

Ukoliko je vaš izbor “Edukon-Univerza” informišite se na adresi 119. Muslimanskih brdskih brigada broj 107 Banovići, kao i na broj 061/ 888 – 994 ili posjetite našu facebook i instagram stranicu “Edukon-Univerza” Banovići./Nejra Borovačkić/