Obrazovanje: Počela TV škola na RTV TK

Prema smjernicama Ministarstva obrazovanja TK, nastava u periodu obustave nastave, organizovana je u vidu online komunikacije. Nastavnici razredne i predmetne nastave su kontaktirali učenike i dali im upute na koji način će pratiti online nastavu, koja je počela jutros od 9 sati.

Časovi su počeli, a među profesoricama čiji su časovi snimljeni u Drugoj osnovnoj školi Živinice su Greta Tadić Cirger i Alma Hadžiabdić, a riječ je o nastavnim jedinicama za učenike četvrtih razreda.Ove profesorice razredne nastave uspješne su u svom odgojno obrazovnom radu, često održavaju radionice u koje uključuju i roditelje, te će biti zanimljivo kako će se snaći u novoj ulozi!Svakako, da je i ova uloga bila veoma uspješna.

U programu RTVTK emituje se nastava za sve osnovce od 1. do 5. razreda koji pohađaju škole u Tuzlanskom kantonu. Nakon emitovanja cjelokupan video sadržaj bit će dostupan i na internetu, odnosno na YouTube kanalu RTVTK u Play listi TV ŠKOLA kojoj možete pristupiti i direktno preko web-portala RTVTK u rubrici EMISIJE / TV ŠKOLA.