Od sutra đaci ponovo u školskim klupama

Nakon zimskog raspusta učenici osnovnih i srednjih škola u ponedjeljak, 31.januara, ponovo će u školske klupe.Na području Grada Živinice djeluje 9 centralnih osnovnih škola i dvije srednje škole:Gimnazija i Mješovita srednja škola.

Dok su učenici odmarali prosvjetni radnici su svoje vrijeme posvetili stručnom usavršavanja, te je održano više seminara i raznih radionica.Takođe, tokom raspusta stigli su i rezultati vrednovanja rada škola za školsku 2020/2021. godinu, koje svake godine provodi Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

Zapažene rezultate postigle su živiničke škole od kojih je Druga osnovna škola zauzela 2.mjesto na TK, kao i JU Mješovita srednja škola Živinice u kategoriji tehničkih i stručnih škola, a četvrto mjesto u kategoriji svih srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Slijedi drugo polugodište i još mnogo gradiva treba naučiti i pokazati, ne samo na ispitima u učionicama, već i raznim takmičenjima iz nastavnih predmeta i drugih školskih aktivnosti u oblasti kulture i sporta.