Održana promocija knjige Ajle Kikić

“Sinoć smo posjetili Ajlin Dvorac od pijeska i snova i počeli graditi još jedan od lijepih riječi, lijepih stihova, prijateljstva, iznenađenja, zahvalnosti i ljubavi”, rekla je promotorka Ajline knjige Amra Mujezinović.

Knjiga Dvorac od pijeska i snova, mlade autorice Ajle Kikić, privukao je veliku pažnju, te je sinoć velika sala Bosanskog kulturnog centra bila sasvim popunjena.

Nakon održane promocije poznati pisac Šimo Ešić je izjavio:

“Rekao sam ja da će uspjeti.Čestitam Ajli, zahvaljujem svima koji su odvojili vrijeme i napunili veliku salu Bosanskog kulturnog centra.Tako se podržava mlado, talentirano dijete, tako mu se osnažuje samopouzdanje, tako mu se pravi prostor i pojačava želja za “ostajte ovdje”. Bravo za Živinice”!

Ajla Kikić rođena je 13. 4. 2008. godine u Tuzli. Završila je osnovnu školu u Živinicama. Ljubav prema pisanju otkrila je čitajući knjige. U pisanju pjesama se pronašla u ranim godinama, te osvajala brojne pohvale i prva mjesta na literarnim konkursima. U Živinicama je, također, završila i osnovnu muzičku školu. Osim pisanja, voli svirati gitaru, a bavi se i društvenim aktivnostima.

Upisala je Srednju medicinsku školu u Tuzli. Želi ostvariti ciljeve koje ima u životu, a jedan od njih je da mijenja svijet i doprinosi mu što više dobroga.

Život je zaista prepun nepravdi, razočarenja, tuge i boli, a autorica se sa time nosi kao da je proživjela puno više godina nego što ima. Razmišlja zrelo, svoje misli i osjećanja iskazuje uvjerljivo, kao da u njenom peru ima mnogo više i životnog, i stvaralačkog iskustva. To nam govori da će stihova još biti. I to nas drži u životu, u vjeri u bolje sutra i ne samo sutra, nego u bolju napredniju budućnost.

Dokaz za to je ovaj ispisani papir, koji znači UMJETNOST, a umjetnost ne poznaje granice, ona je vječna jer širi pozitivnu energiju. A autori umjetnosti, dokaz su da ima nade za planetu Zemlju, sve dok oni stvaraju.(iz recenzije Fikrete Selimović)