Održana promocija knjige dr.sc.Edhema Muftića

Sinoć je u Centru za kulturu Lukavac održana promocija knjige “Govor srca i duše 3”,dr.sc.Edhema Muftića.Ovom izuzetnom kulturnom događaju bio je prisutan veliki broj poštovalaca pisane riječi.

“Kao i u prethodne dvije zbirke i ove pjesme su posvećene dragim osobama-čestitim ljudima, koje trajno nosim u svojim grudima.Mnogi o kojim je trebalo pisati u ranijim zbirkama, nisu opjevani, a obećao sam da neću stati i da ću nastaviti u narednoj zbirci i eto to se dogodilo, čemu je svjedočio veliki broj mojih sugrađana, kojima se zahvaljujem na podršci”, rekao je Muftić nakon što je promovisana i njegova treća zbirka posvećena dragim i zaslužnim ljudima.

U zbirci je preko 80 pjesama svrstanih u tri ciklusa: 1. najdražim, 2. dragim prijateljima/ prijatelicama i 3. sevdalijama i sevdalinci. To su uglavnom portreti čestitih, marljivih, patriotkih osoba – antifašističke naravi.
Nekoliko pjesama iz prethodne dvije zbirke je komponovano i snimljeno na CD, koje su doživjele snažan publicitet kod publike. Recenzenti zbirke, koja je štampana u 300 primjeraka su Dženita Memić, profesorica bosanskoh jezika i književnosti i Tarič Sakić, pjesnik. Knjigu je izvanredno uredila i lektorisala Ines Imamović, magistrica bosanskog jezika i književnosti.
Promotori zbirke pjesama GOVOR SRCA I DUŠE bili su Dženita Memić, prof., Mihad Sakić, prof i mr. sci. Munib Efendić koji je bio i voditelj ove manifestacije.
Brojni posjetioci su sa oduševljenjem pratili cio tok promocije i dali snažnu podršku ovakvom načinu prezentacije ljudskih portreta. Inače, Centar za kulturu Lukavac, koji sve veću pažnju posvećuje kulturi i organiziranju raznovrsnih kulturnih događaja, bio je izvanredan domaćin ove kulturne manifestacije.