OŠ Bašigovci:Značajni rezultati na svim poljima

Učenici se nalaze na zimskom raspustu koji će potrajati četiri sedmice.Nastavljamo listati razredne knjige i pratiti postignute rezultate u prvom polugodištu.Ovoga puta riječ dajemo direktoru Osnovne škole Bašigovci Amiru Hodžiću, koji o postignutom uspjehu kaže:

“JU OŠ Bašigovci pohađa 455 učenika raspoređenih u 22 odjeljenja. Prvo polugodište školske 2021/2022. godine je završeno kako je i planirano, u skladu sa Školskim kalendarom, odnosno 31.12.2021. godine, nakon čega je počeo zimski raspust za učenike.

Učenici su u toku prvog polugodišta postigli veoma dobre rezultate u učenju i vladanju. Dok su učenici na zasluženom zimskom raspustu, nastavno osoblje u školi svakodnevno radi prema utvrđenom programu rada škole. Nastavnici u toku zimskog raspusta, pored redovnih aktivnosti u školi, imaju i stručna usavršavanja, seminare i radionice kako bi što kvalitetnije i spremnije dočekali drugo polugodište i naše učenike”.

Tokom prvog polugodišta u OŠ Bašigovci su vodili aktivnosti na poboljšanju uslova rada, što je ovdje stalni zadatak:

“U okviru projekta energetske efikasnosti u školi je u proteklom periodu zamijenjena stolarija i u toku je ugradnja stiropora i fasade na objektu škole i ti radovi su u završnoj fazi. U narednom periodu radit ćemo na projektima koji će doprijeniti ugodnijem boravku učenika u školi, kao i stvaranju boljih uslova za rad nastavnog osoblja škole”, rekao nam je direktor OŠ Bašigovci Amir Hodžić./Š.G./