OŠ Dubrave:Spremni za drugo polugođe

Bliži se kraj zimskog raspusta pa će učenici već u petak u školske klupe.Tokom raspusta nastavno osoblje je posvetilo pažnju stručnom usavršavanju, a obavljani su neophodni radovi u učionicama i drugim školskim prostorijama.

Kako je zimski raspust protekao u Osnovnoj školi Dubrave saznajemo od direktora Sanela Mumića:

“Tokom zimskog raspusta obavljali smo radove na uređenju i čišćenju školskih prostorija. Pomoćno-tehničko osoblje tokom raspusta bilo je vrijedno kako bi školski ambijent učinili ljepšim.Pored rada na održavanju objekta škole, potpuno je uređena jedna učionica, brušenje i lakiranje parketa, uz nesebičnu pomoć Junuza Bajrića, kao i uređenje zidova.Ugrađene su stiroporne ploče na zidne panoe u pojedinim učionicama.

Kompanija “Yavuz” i vlasnik Mustafa Yavuz, školi je donirao ulazna vrata.Nabavljena su nastavna sredstava i učila uz podršku Vijeća roditelja škole.Također, postavljen je i laminat na jednom dijelu hodnika, donacija Emira Kadirića.Urađena je rekonstrukcija i uređenje spravarnice u fiskulturnoj sali.Svi zajedno stvaramo ljepši ambijent našim učenicima”, rekao je direktor Mumić.

Učenicima i zaposlenom osoblju želimo puno uspjeha u drugom polugodištvu, te da osim uspjeha u nastavi poštivanjem mjera nadležnih organa, pobijede pandemiju COVID-19.