Počeo 21. TKT Fest, publika uživala uz Zijaha Sokolovića

Pozorišno-dokumentarnom izložbom”Novi vjesnici TKT festivalskog kruga” profesora Srđana Vukadinovića i izvođenjem predstave ”CABAres CABArei” Zijaha Sokolovića u nedjelju navečerpočeo je 21. TKT Fest – Dani akademskog teatra u organizaciji Teatar Kabarea Tuzla.

”CABAres CABArei” je monodrama ili one man show, u kojem Zijah sam na pozornici progovara o svemu što ga muči i zanima. U predstavi priča o svojim zgodama, problemima, strahovima i snovima, hrani, običnim stvarima, dok nas istovremeno upozorava da smo zatvoreni u sebe, da živimo tuđe živote i da za naše probleme ipak možda nije kriv neko drugi.

Ove godine predstava ”CABAres CABArei” proslavlja trideset godina trajanja na sceni. Da je publika uživala u predstavi najbolje pokazuju gromoglasni aplauzi i osmijesi na njihovim licima.

Prije samog izvođenja predstave, publici se obratila direktorica Teatra Kabare Tuzla Ivana Petrović.

”Moram priznati 21 je značajan broj, sad je ovo zrelost, koja je došla zahvaljujući profesoru Vladi Keroševiću, zahvaljujući našem entuzijazmu, ljubavi prema teatru, volji i želji da ovaj teatar opstane u našem gradu i da Festival nastavi tradiciju. Zahvaljujući Gradu Tuzla, Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK, mi ovogodišnji Festival iznosimo u punom obliku”, navela je Petrović.

TKT Fest jetradicionalna manifestacija, koja ove godine donosi devet predstava.Publika će na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla moći uživati u predstavama iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Već u ponedjeljak u 20 sati bit će prikazana predstava ”Sve to je iz kuće” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, kompanija Leftor, Ekumenska inicijativa žena, Buybook, B Art, Blicko i Rock Shop.