Pozivnica za 4.Sajam visokog obrazovanja u Tuzli

Sajam visokog obrazovanja počinje sutra 3. marta/ožujka 2020. godne i trajat će dva dana u kojima će četvrti put i okupiti veliki broj javnih i privatnih univerziteta, visokih škola i obrazovnih institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Sajamski događaj koji organizuje Tuzlanski sajam u saradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, održat će se u Hotelu Tuzla 3. i 4. marta/ožujka 2020. godine, s ciljem pružanja ključnih informacija i usluga za uspješnu prijavu/upis novih studenata i pravovremenog i cjelovitog informisanja maturanata srednjih škola o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja.

Posjetitelji, budući studenti, ali i njihovi roditelji/staratelji u sajamskom prostoru će se kroz direktni kontakt ali i uputem prezentacija i promo materijala moći upoznati sa onim što budućim studentima nude brojni fakulteti i visokoškolse ustanove iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Sajam će kao i prethodne godine biti smješten u izlagačkim paviljonima Hotela Tuzla. Radno vrijeme prvog dana održavanja sajma je od 10 do 16 sati, a drugog dana od 9 do 15 sati.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.
Ceremonija svečanog otvaranja, na kojoj će se prisutnim obratiti predtavnici organizatora i Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, te koktel dobrodošlice planirani su 3.marta/ožujka 2020. godine u 10.00 u sajamskom prostoru u Hotelu Tuzla./Tim za medije/