Pozorište: Pčela napunila veliku salu

Dugo očekivana premijera dječije predstave “CVIJET ZALJUBLJENE PČELE”,sinoć je odigrana u punoj dvorani živiničkog BKC-a.

Autor,redatelj i producent Ademir Ado Halilović, uz svesrdnu pomoć Gradskog pozorišta Živinice,BKC-a i plesnog studija “Dina”, uspio je na scenu postaviti ovaj zahtjevni projekat.

Sve pohvale glumcima Armini Ramić, Emiru Ibrahimović, Adni Bosankić i Ajli Jusić, kao i naratoru Elmiru Krivaliću, koji su za svoju izvedbu nagrađeni burnim aplauzom.

Glumac, direktor, trener…Elmir Krivalić nakon predstave ocjenjuje:

“Sinoć su naši članovi po prvi put učestvovali u mjuziklu, spoj plesa, glume, pjevanja…mislim da im je išao”na ruku”. Kao njihov trener moram reći da sam preponosna na njih, bile su divne, stvorile su magiju na pozornici, ali samo iz jednog razloga, jer smo to srcem radili, jer smo se zabavljali tokom predstave, jer to što radimo zaista i volimo.

A sada, da se zahvalimo i gledaocima/posjetiteljima, bili ste za čistu 10(desetku)!Od samog početka. Prava publika, baš ono što je nedostajalo ovom gradu, bravo! Onoliko koliko ste vi uživali u predstavi, toliko smo i mi, vjerujte nam, uživali u vašoj interakciji sa glumcima, zainteresovanosti, radosti, igrom…ma sve je bilo savršeno”.

Ovim mjuziklom Gradsko pozorište Živinice je obilježilo 45 godina uspješnog rada i postojanja./Fuad Berkovac/