Pozorište:Sve spremno za Bosanskog špijuna

Gradsko pozorište Živinice nakon uspješne premijere predstave “Gospođa ministarka”, donosi na scenu još jedno Nušićevo djelo kao poklon Gradu Živinice na Dan opštine Živinice, o čemu je više riječi bilo na današnjoj press konferenciji.

Režiju potpisuje Murat Hasanagić, a asistent reditelja je Adi Glavinić.U predstavi igraju:
Irfan Kasumović kao Velija Prohić
Marcela Tadić kao Dudija, njegova žena
Amila Avdagić kao Zulejha Zuzi, njegova kćerka
Emir Ibrahimović kao Ćamil
Marinko Mišić kao Ahmo
Ermin Smajić kao Sejfo
Adi Glavinić kao Hašim Kovrc
Suad Avdagić kao Avdaga Šnjuhić
Murat Hasanagić kao Durmiš
Samir Mustafić kao Dervo Mehandžija
Amar Mujanović kao Jusko pandur
Adna Mehić kao Esma
Scenografija i kostimografija: Suad Avdagić
Scensko svijetlo i muzika:
Adi Glavinić.

Sumnjivo lice je samo jedno od remek-djela Branislava Nušića koji sadrže suštinsku istinu o nama. Mijenjale su se zemlje i društveni sistemi, prekrajale granice i mijenjali oblici vlasti, ali Nušićevo surovo remek-djelo o palanačkim karijeristima, ne prestaje da ismijava i nasmijava i dan danas.

Učmala svakodnevnica žandarmerijskog kapetana Velije Prohića biva pomućena jednim pismom. Pismom koji miriše, a koje je naslovljeno na njegovu ćerku, Zulejhu Zuzi. Međutim, sve pada u drugi plan kada dobije obavještenje da se u gradu nalazi izvijesni smutljivac, odnosno špijun. Čini sve što je u njegovoj moći da ga pronađe jer zna da će mu to osigurati bolju poziciju.

Predstava obiluje apsurdno komičnim situacijama čiji je cilj razotkrivanje političke korumpiranosti i malograđanskog mentaliteta pomiješano s ljubavnom pričom dvoje mladih. Da se nismo ni malo promijenili govori nam samo djelo nastalo 1924. godine. Onda na kraju, kad sve saberemo i oduzmemo, ne preostaje nam ništa nego da se smijemo sami sebi, odnosno našoj svakodnevnici.

Predstava je sutra,19.juna, u 19:30 sati.Karte po cijeni od 5 KM možete kupiti u Gradskoj biblioteci Živinice i na dan igranja predstave./Tim za medije/