PPU Mery Isabel: Rad vrtića prema potrebama roditelja i djece

Privatna predškolska ustanova Mery Isabel uvela je ovih dana novitet u radu vrtića, u cilju pružanja što kvalittnije usluge roditeljima i njihovoj djeci. Osnivač ove odgojno obrazovne ustanove za najmlađe Sanela B.Medley kaže:

“Tu smo da uvijek pružimo ruku svim roditeljima i pomognemo kad su u pitanju naša djeca, s obzirom da većina roditelja radi do kasno, te smo odlučili da im pomognemo koliko je u našoj mogućnosti. Tako smo odlučili da produžimo radno vrijeme.Sve naše poslovnice radit će od 6,30 do 18 sati svakim radnim danom, uz napomenu da cjenovnik ostaje isti.Podsjećam da smo poboljšali svoje usluge i prošrili kapacitete ustanove”.

Trenutno u ovoj privatnoj ustanovi traje adaptacija postojeće poslovnice Školarci,gdje će biti i poslovnica za predškolski uzrast-do polaska djece u školu.

Od ove pedagoške godine postoje uslovi za boravak djece na otvorenom, jer ustanova ima svoju zelenu površinu, tako da će djeca boraviti sve više na zraku, pošto uskoro stiže proljeće.

Prema riječima Sanele B.Medley PPU Mery Isabel može da se pohvali zaista divnim i školovanim osobljem -odgajateljicama prof.predškolskog odgoja, njegovateljicama i medicinskim osobljem.

Ustanova je pokrivena 24 sata video nadzorom /uvjek spremni na intervenciju kad je u pitanju zdravlje djece.Prehrana djece se vrši u skladu sa važećim normativima ishrane za djecu predškolskog uzrasta i strogo je kontrolisana od strane Zavoda za javno zdravstvo.O načinu ishrane roditelji se mogu informisati putem objavljenih mjesečnih jelovnika.

Rad vrtića se odvija prema uređenoj dnevnoj artikulaciji aktivnosti, kako slijedi:
06.30-Otvaranje vrtića
06.30-8.30 Okupljanje, slobodno igranje djece i jutarnja gimnastika
8.30-9.00 Vrijeme doručka
9.00-10.00- Vođenje i planirane aktivnosti odgajatelja
10.00-10.30–Zajedničko pospremanje sobe, realizacija specijaliziranih programa(engleski )
10.30-11.15–Boravak na zraku (slobodne igre u parku vrtića ili šetnja);
11.30-12.30-Vrijeme predviđeno za ručak;
12.30-14.00 Vrijeme predviđeno za poslijepodnevni odmor
14.00-14.30 Užina
14.30 – 15.30h pospremanje poslije užine spremanje torbi
15.30 – 18.00 h Vrijeme do dolaska roditelja je ispunjeno aktivnostima po izboru učiteljice & djece.(slobodne aktivnosti)
18.00 h Zatvaranje vrtića