PPU Mery Isabel:Zaštita djece prioritet

Predškolske ustanove Mery Isabel čini velike napore i pridržava se svih mjera predostrožnosti u vezi sa nastalom pandemijom COVID-19. Osnivač ove, kod nas prve predškolske ustanove, Sanela B.Medley poduzela je sve neophodne radnje:

“Uspjela sam uprkos stanju u cijeloj državi, da obezbjedim sve što je neophodno da zaštitim svoju djecu u predškolskoj ustanovi. U tome sam uspjela iako smo čekali 3 sedmice plus provjera od strane Federalnog ministarstva zdravlja da nam se bezkontaktni toplomjeri isporuče. U našoj ustanovi bezkontaktnim toplomjerom osoblje vrši trijažu svakodnevno. Drago mi je što sam uspjela i moram istaći nabavka nije donacija.Toplomjere smo nabavila od svojih sredstava, a sve u cilju da se naš mladi naraštaj što bolje zaštiti”.

Prema riječima Sanele B.Medley od samog osnivanja ustanove glavni zadatak su uvjek bila djeca i obaveza da se zaštite:

“Mislim da s pravom mogu reći da smo i ovaj puta dokazali da za “našu ustanovu ne postoje granice kad su djeca u pitanju. Naša ustanova će i dalje slijediti svjetske standarde i raditi na odgoju djece. S obzirom da su naši mališani bili primorani jedno vrijeme odsustvovati iz obdaništa radi pandemije Covid-19, da danima nisu izlazili tako da mi se ponekad i samoj činilo kao da živimo u crno bijelom svijetu, bez ijednog tračka sunčeve svjetlosti.Zato smo po povratku u ustanovu dali sebi glavni zadatak da našoj djeci ponovo vratimo osmjeh na lice, da njihov svijet obojimo raznim bojama, da im pokažemo da smo mi tu za njih i da zajedno možemo da promijenimo sve- samo ako to želimo. Zahvaljujem se svim roditeljima, korisnicima naših usluga što su bili tu za nas i u ovim teškim trenucima i koji su vjerovali u nas. Sada koristimo lijepo vrijeme igramo se plešemo, kreiramo”, rekla nam je Sanela B.Medley.

Tako je to u PPU Mery Isabel, gdje smo se još jednom uvjerili u onu poznatu izreku-“Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može./Š.G./