Pred početak nove školske godine

Uskoro će kraj avgusta, ili bolje reći kraj školskom raspustu.Sve škole su spremne za početak nove školske godine od 1.septembra.Kako su proveli ljeto i kako su se pripremali za novi početak?- saznajemo od profesorice razredne nastave Mirzete Abadžić-Prva OŠ.

“Učenici Prve osnovne škole su uživali na odmoru,ljeto su proveli opušteno,mada treba istaći i učenike koji su imali razne aktivnosti tokom raspusta, kako u oblasti sporta, posjete okolnim bazenima i jezerima, te drugim aktivnostima.Posebno ističem da su neki učenici naše škole uzeli učešće na raznim radionicama Ljetnog kampa u Brčkom,koji je organizovao Civitas u trajanju pet dana”.

Iako je bio raspust nisu izostajale ni nagrade.Za pohvalu je učenica Prve OŠ Belkisa Šljivić,koja nam je o svojoj nagradi rekla:

“Učestvovala sam na konkursu literarnih radova na temu “Moja,tvoja,naša Bosna i Hercegovina” u Njemačkoj, Savezu dopunskih škola BiH u dijaspori, sa sjedištem u Štutgartu. Osvojila sam prvu nagradu, koju sam dobila od predstavnika Saveza dopunskih škola u zgradi Gradske uprave u prisustvu mentorice Mirzete Abadžić i gradonačelnika”.

Kada je riječ o početku školske godine treba istaći da su sve škole dobile udžbenike za učenike od srane Ministarstva obrazovanja TK, a u realizaciji Izdavačke kuće Nam Tuzla.

Nastavnici su redovno pohađali seminare, a veća grupa nastavnika uzela je učešće i na višednevnom seminaru u Neumu, u organizaciji MIOS-a./Š.G./

Na slici:Mentorica Mirzeta Abadžić i nagrađena učenica Belkisa Šljivić