Promocija knjige Balkan Vegan u Tuzli

Kako (pre)živjeti na biljnoj ishrani? – naziv je eventa koji će se održati u petak 21.7.2023. od 20h, na lokaciji Darkwood Pizza, Zlatarska br.5, u organizaciji Tuzla Live Udruženja .

Radi se o promociji knjige Balkan Vegan, autorice Jelene Cvetković Šarkanović. Jelena i njen suprug Igor Šarkanović, osmislili su kuharicu sa tradicionalnim balkanskim jelima u veganskom ruhu, koja će oduševiti svakoga ko je primi u ruke. Jelena kaže da su joj ideju za kuharicu dali svi koji se pitaju šta to kao vegani ona i njen suprug jedu, te su iz tog razloga htjeli napraviti nešto posebno, što će se svidjeti svima, a čega još nema na tržištu.

Tako je nastala Balkan Vegan, kuharica sa tradicionalnim jelima poput sarme, punjenih paprika, đuveča, musake, popare ili pihtije od boba te drugim tradicionalnim balkanskim specijalitetima. Jelenin i Igorov desetogodišnji sin Bor, vegan je od rođenja te će se na promociji (lokacija Darkwood Pizza, Zlatarska br.5,  Tuzla ) moći saznati kako se Bor kao vegan snalazi u školi, šta jede za užinu i kako mu je u društvu djece koja nisu vegani.

Na njihovoj stranici www.bitewithzest.com može se naručiti Balkan Vegan kuharica na engleskom, njemačkom ili bosansko-hrvatsko-srpskom jeziku te pronaći još mnoštvo zanimljivih veganskih recepata i raznih članaka o veganstvu u svakodnevnom životu. Knjiga će se moći nabaviti i na samoj promociji.

Povedite prijatelje, porodicu, poznanike i vidimo se u petak 21.7.2023. od 20h u Zlatarskoj ulici gdje ćemo uz prikladnu muziku degustirati neka veganska jela te se prije svega družiti i zasigurno naučiti nešto novo i korisno./Jelena Husanović/