Promocija knjige „Korakom tuge“

Književni prvjenac mr.Hasan Muratović je posvetio svom tragično preminulom sinu Ahmedu, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći prije dvije godine.Promotori na promociji knjige pjesama “Korakom tuge” bili su profesorice bosanskog jezika Zuhra Avdić, Subhija Aščić i Suada Mujčinović.Voditeljica promocije bila je Amra Mujezinović.

Iz svog književnog prvjenca Muratović je recitovao pjesme, a kaže kad mu dođe vrhunac emocije napiše pjesmu i ako to ne bi učinio sigurno bi tragično završio:

“Meni emocija kad dođe crkao bih ako ne bi napisao pjesmu! Ja sam pacijent koji se na taj način liječi.Svi različito podnosimo tugu, a meni je knjiga satisfakcija da će ostati i kad mene ne bude, dakle ostaje trag u vremenu.Drago mi je da nismo sami , da imamo podršku velikog broja sugrađana na večerašnjoj promociji“, rekao je Muratović.
Sestrić Džanan Mumić je naučio napamet pjesmu posvećenu svom daidži, iako je tek zakoračio u svijet spoznaje.

Iz biografije tragično stradalog Ahmeda Muratovića izdvajamo da je bio odličan učenik –učenik generacije u osnovnoj školi, tako je nastavio na Ekonomskom fakultetu u Tuzlu. Dobitnik je ogromnog broja diploma i priznanja koje je osvojio na raznim takmičenjima.Kao gimnazijalac, osim što je bio odlikaš,svoje liderstvo upotpunjuje angažmanom u Asocijaciji studenata Ekonomskog fakuteta, gdje je biran za predsjednika Upravnog odbora. Iako je bio studnet III godine, njegovo vrhunsko poznavanje informatike, engleskog i njemačkog jezika su ga napravili motornom sangom u porodici i familiji.Bio je dobar košarkaš u klubovima „ABC Basket“ i KK „Živinice“.Jedan je od osnivača prvog Futsal kluba FC „Bašigovci“, a sve to bilo je dostupno na video prezentaciji tokom promocije knjige Korakom tuge.