Promocija knjige „Pričala nam teta Knjigolina“

U Društvenom centru Kiseljak je u srijedu, 18. decembra 2019. godine održana promocija knjige za djecu „Pričala nam teta Knjigolina“, autorice Jagode Iličić. Teta Knjigolina je ovom prilikom, na kreativan i bajkovit način predstavila novu zbirku priča za djecu koja donosi dvadeset devet priča, namijenjenih učenicima nižih razreda.

Na predstavljanju knjige književnica se družila sa učenicima OŠ Kiseljak, njihovim roditeljima i drugim mještanima koji nisu krili zadovoljstvo što se promocija održava u njihovoj zajednici, rodnom mjestu književnice.

Inače Jagoda Iličić je prisutna na književnoj sceni već treću deceniju. Dobitnica je mnogih značajnih nagrada i priznanja među kojima su i nagrada Mali princ za najbolju knjigu na području Srbije, Bih, Hrvatske i Crne Gore, Nagrade Društva pisaca BiH za najbolju knjigu za djecu i mlade, nagrade za neobjavljene priče za djecu u Bosanskoj Krupi i Mostaru, Nagrade Fondacije za izdavaštvo, Zija Dizdarević za neobjavljenu priču za odrasle. Nominirana je za prestižnu nagradu Astrid Lindgren kao predstavnica BiH. Autorica je udžbenika za osnovnu školu, emisija za djecu Put kroz Liliput i mnogih radio emisija za djecu. Osim toga je i voditeljica Dječjeg književnog kluba „Knjigolina i prijatelji“.

Promocija je održana u saradanji sa Fondacijom tuzlanske zajednice./Sabina Sinanović Ćatibušić-programska koordinatorica/