Promocija: „Pričala nam teta Knjigolina“

U srijedu, 18. decembra 2019. godine, u Društvenom centru u Kiseljaku u 18 sati bit će održana promocija nove knjige za djecu „Pričala nam teta Knjigolina“, autorice Jagode Iličić. Riječ je o književnici koja je već treću deceniju prisutna na književnoj sceni.

Njena nova knjiga već je promovirana u mnogobrojnim gradovima širom BiH a autorica ne krije oduševljenje što će konačno i u svom rodnom Kiseljaku upriličiti druženje s mališanima knjigoljupcima.

Promocija je zamišljena kao kreativno druženje koje započinje pričanjem priča a završava igrama, plesom i druženjem.

Jagoda Iličić dobitnica je mnogih značajnih nagrada i priznanja među kojima su i nagrada Mali princ za najbolju knjigu na području Srbije, Bih, Hrvatske i Crne Gore, Nagrade Društva pisaca BiH za najbolju knjigu za djecu i mlade, nagrade za neobjavljene priče za djecu u Bosanskoj Krupi i Mostaru, Nagrade Fondacije za izdavaštvo, Zija Dizdarević za neobjavljenu priču za odrasle. Nominirana je za prestižnu nagradu Astrid Lindgren kao predstavnica BiH. Autorica je udžbenika za osnovnu školu, emisija za djecu Put kroz Liliput i mnogih radio emisija za djecu. Osim toga je i voditeljica Dječjeg književnog kluba „Knjigolina i prijatelji“.

U ovim prazničnim danima darujte djecu lijepom knjigom i nezaboravnim druženjem s našom teta Knjigolinom. Vidimo se u društvenom centru Kiseljak u srijedu 18. decembra u 18 sati./Dino Šakanović/