Prva OŠ: Na času kod učiteljice Mirsade u III-a

Ovu školsku godinu učenici III-a razreda Prve osnovne škole Živinice počeli su u novoj obnovljenoj učionici, zahvaljujući svojoj učiteljici, mr.profesorici razredne nastave Mirsadi Tulumović-Kalajac. Vlastitim sredstvima tokom raspusta stvorila je novi ambijent za odogono-obrazovni rad u novoj učionici, o čemu kaže:

“Pošto su učenici porasli dobili smo drugu učionicu na spratu, koja je bila potpuno neprihvatljiva za izvođenje nastave. Zidovi urušeni, podovi truli, tako da je sve trebalo promijeniti. Sada je to potpuno nova učionica, uređeni su novi zidovi i plafon, postavljene podne pločice, ukrasni enterijeri i ostalo što je neophodno za normalno izvbođenje nastave, tako da je ova učionica sada njihov drugi dom”.

Učiteljica Mirsada je mnogo posvećena radu s djecom, postižu zapažene rezultate, pa trud nije uzaludan:

“Funkcionišemo kao jedna velika i složna porodica. Većina od 25 učenika razreda su odlični učenici, marljiiv su i izvršavaju sve zadatke. Nastava je očigledna, ulažem u nastavna sredstva, tako da sve što može učinim im dostupnim preko video zida. Uz dobru volju sve se može postići, uredni su i sve zadatke s voljom izvršavaju. Nastojim im dati što više domaćih zadataka, kako bi ih odvojila od kompjutera i interneta, koji sve više uzima maha kod mladih”.

Učitreljica Mirsada Tulumović-Kalajac mnogo voli svoj rad sa djecom, njeni časovi su zanimljivi, a odmori takođe kreativni. Često ih časti, kao što je to danas bilo, kada je za sve učenike pripremila čaj i palačinke. Nekada dobiju slatkiše, a oni koji su u stanju socijane potrebe i odjevne predmete.

“Učenici učestvuju u raznim sekcijama slobodnih aktivnosti, posebno su aktivni u škoslkoj recitatorskoj sekciji, neki od njih vole folklor, dramsku ili likovnu sekciju, pa imamo i mažoretkinje, tako da im je interesovanje raznoliko. Značajnu pažnju, pored obrazovanja, posvećujem vaspitnom radu, tako da se međusobno uvažavaju i poštuju, da budu iskreni, da izbjegavaju svađe i sve ono što ih može udaljiti jedne od drugih”.

Tako je to kod učiteljice Mirsade u III-a razredu. Mnogo se uči i nauči, a za sve to dobiju i zasluženu nagradu u vidu palačinki, čaja, slatkiša ili,  kako će to uskoro biti-paketića za Novu godinu!/Š.Gadžo/