Prva OŠ:Godina uspješnih rezultata

Približava se kraj prvog polugodišta u osnovnim i srednjim školama. Posjetili smo Prvu OŠ Živinice i saznajemo da je prvi dio tekuće školske godine protekao u znaku uspješne realizacije Nastavnog plana i programa, a na raznim manifestacijama učenicima škole pristižu značajna priznanja.

Direktor škole Omer Ramić zadovojan je postignutim rezultatima u odgojno obrazovnom radu sa učenicima i kaže:

“Zahvaljujući predanom radu našeg osoblja, naših prosvjetara, ne izostaju ni rezultati.Ne samo kada je riječ o upisivanju ocjena za pokazana znanja, već i više. Tako je naša literarna sekcija koju godinama vodi mentorica Marica Ferhatbegović nastavila s pobjedama.Učenici literati osvojili su više prvih mjesta iz literarnog stvaralaštva na manifestacijama u BiH i regiji.Takođe i članovi muzičke sekcije mentora Harisa Muminovića imaju se čim pohvaliti”.

Literati ove škole zaslužuju da im se pomene ime, a to su Ahmed i Hariz Halilbašić, te Indira Halilović, koji su osvojili nekoliko nagrada za prva mjesta.Kada je riječ o muzičkom stvaralaštvu treba pohvaliti Ajdina Okića i Azura Halilovića, koji su se iz Graca vratili sa osvojenim prvim mjestima na instrumentu harmonika-klasa prof.Harisa Muminovića.

Tokom novembra obavljeno je vrednovanje rada škola od strane Pedagoškog zavoda TK i očekivanja su velika:

“Prethodne školske godine osvojili smo drugo mjesto u konkurenciji velikog broja škola u TK, a na nedavno obavljenom vrednovanju osvojili smo još više bodova, tako da očekujemo bolji plasman. Do kraja mjeseca održat ćemo više sjednica organa škole, na kojim ćemo sumirati postignute rezulatae u prvom polugođu, a 19.decembra imamo sastanak diretkora škola naše općine, gdje ćemo utvrditi domaćinstva za razne nivoe takmičenja tokom drugog polugodišta.

Kraj prvog polugodišta nastaje 31.decembra, tokom januara održat ćemo više sjednica Nastavničkog i razrednih vijeća.Podjela knjižica učenicima je 11.januara naredne godine, potom će uslijediti edukativni seminari za nastavno osoblje, sve do 29.januara-kada počinje drugo polugodište”, kaže nam direktor Prve OŠ Omer Ramić./Š.G./