Prva OŠ:Obilježili Dan dječije knjige

Danas je Razredno vijeće trećeg razreda ugostilo naše drage pjesnikinje Miru Boro i Devlu Aliustic, a povodom Dana dječije knjige koji se obilježava 2.aprila, u čast rođenja Hansa Kristijana Andersona.

Međunarodni dan dječije knjige ili skraćeno ICBD – International Children’s Book Day, osmišljen je da bi se djeca potaknula na čitanje i kako bi tu naviku održali kroz život. Kako bi ih što više zainteresirali za knjige, osnovana je internacionalna organizacija koja želi spojiti djecu iz svih dijelova svijeta preko knjiga. Glavni cilj organizacije je promicanje međunarodnog razumijevanja kroz dječije knjige. Također, trude se da sva djeca imaju pristup knjigama, te potiču distribuciju kvalitetnih dječijih knjiga.

Danas su učenici uživali u druženju sa našim dragim gošćama. Učenice III “C” razreda su odrecitovale pjesme iz zbirke pjesama “Tačka fali bubamari” autorice Mire Boro.

Umjetnost pisanja lijepih stihova sa drugarima i gošćama su podijelile Imam Bosankić i Asja Tutić iz III “B” i Lejla Čičkušić III “C” razred./B.K-S./