Sajamsko priznanje Šiminoj “Lijepoj riječi”

U Centru “Skenderija”, u Dvorani “Mirza Delibašić”, obavljena je dodjela sajamskih nagrada i priznanja XXXII INTERNACIONALNOG SARAJEVSKOG SAJMA KNJIGA I UČILA 2021.

Tim svečanim činom sajma pod naslovom “KLJUČ MUDROSTI I ZDRAVLJA”, zatvorena je, u širim okvirima najveća manifestacija knjige koju je, kako reče direktor KJP Centar “Skenderija” Amer Kapo, posjetilo preko 30.000 hiljada ljubitelja knjige i čitanja. S ponosom i zadovoljstvom organizatora ovogodišnjeg sajma, on je najavio da već sutra počinju pripreme za slijedeći sajam, u aprilu 2022. godine.

Prisutnima i medijima se prigodnom riječi obratio predsjednik Organizacionog odbora Sajma, gosp. Ibrahim Spahic. U ime nagrađenih toplo se zahvalio i prof. dr. Damir Marjanović, jedan od tri autora nagrađene knjige “Preci u nama: genetičko blago Bosne i Hercegovine”.

Među nagrađenima je i IK “Lijepa riječ” Šime Ešića, našeg poznatog književnika.Nakon što je primio ovo značajno priznanje izjavio je:

“Knjige, koje smo gotovo pune dvije godine pokazivali samo virtualno, konačno su zasvijetlile i prodisale na štandovima pred živim radoznalim očima čitalaca. Mnoge su se i ugnijezdile u njihovim rukama. Bilo je dragih susreta, razgovora, dogovaranja, novih planova… Dobila se i nagrada za jedan važan dio našeg programa. Osjećali smo se ugodno među knjigama – i konačno slobodno. Koliko god taj osjećaj slobode bio prividan, mi želimo vjerovati da je stvaran. I da nama, sanjarima, još nije odzvonilo”.