Školstvo:Samo da se ne ponovi prošla godina

Približava se srijeda, 1.septembar, a to je dan kada će poslije ljetnog raspusta u našim školama ponovo se čuti školska zvona.Učiteljica sa diplomom profesora razredne nastave Elzina Hajdarević Spahić, kao i ranije , spremno dočekuje svoje đake osnovce u Prvoj OŠ.

Prošle školske godine je vodila II b, a ove,2021/22.školske godine je stepenicu više, tj. u III b.

” U odjeljenju je bilo 27 učenike, ali drug Aris je sa svojim roditeljima i sestrom odselio u Njemačku i tamo nastavio školovanje. Školsku 2020./21. godinu radili smo u dvije grupe po dva sata, sa maskama na licu i distancom od 1 m, dezinfekcija ruku, mjerenje temperature, … U II razredu niko u odjeljenju nije bio zaražen corona virusom. Uspjeli smo naučiti planirano gradivo. Ono što nam je nedostajalo bilo je pravo druženje kroz igre na časovima tjelesnog, kroz grupni oblik rada, na odmorima”, kaže nam profesorica Elzina.

O očekivanjima u novoj školskoj godini koja samo što nije počela Elzina Hajdarević Spahić kaže:

“Svi smo se poželjeli djece i rada u učionici. Nadam se da će ova školska godina početi tako da u učionici budu svi učenici i da se vratimo normalnom školskom životu. Svim učenicima i kolegama želim uspješnu školsku 2021./22. godinu”.

Pred učenicima i nastavnom osoblju su novi zadaci, spremno ih dočekuju, a za one najbolje, kako učenike, tako i njihove nastavnike, slijede nagrade, kao što je to bilo i do sada./Š.G./