Takmičenje u modernim plesovima

Na InterDanceFest CUP-u u Sarajevu koje je održano od 11.04.2019. do 14.04.2019. godine, takmičari Univerzitetskog plesnog kluba iz Tuzle Melisa Činić i Rakočević Eldar, student Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, osvojili su tri zlatne medalje u kategoriji Hip Hop solo Adults, Hip Hop battle i Break dance solo.

Na kraju takmičenja održan je i Grand prix na kojem su učestvovali takmičari koje je izabrao sudijski panel kao najuspješnije i najatraktivnije u prva dva dana takmičenja.

U kategoriji solo izabrana je takmičarka Melisa Činić zajedno sa dva takmičara iz Italije i jednoglasnom odlukom osvojila je prvo mjesto.

Inter Dance Fest je takmičenje u modernim plesovima na kojem iz godine u godinu učestvuje sve veći broj takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije i Italije. Ove godine takmičenje je bilo pod pokroviteljstvom IDO (International dance organization) uz najveći broj učesnika u posljednih devet godina.Osvajanje zlatne medalje je rezultat timskog rada i izuzetnog zalaganja tokom priprema za takmičarsku sezonu.

Trener Meliha Jahić očekuje dobre rezultate i u nastavku takmičarske sezonena nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.Univerzitetski plesni klub će nastaviti kontinuirano raditi na pripremama takmičara za ovu plesnu sezonu a uporedo sa pripremama će vršiti i upis novih članova./Alan Alagić/