„Think Freedom“ Edine Selesković na Kanarskim ostrvima

Instalacija Think Freedom američko-bosanske umjetnice Edine Selesković otvorena je na međunarodnom umjetničkom festivalu Lacuna Festivals u gradu Lanzarote, Kanarska ostrva, Španija.

Sa temom Distance 2021, tradicionalni Festival ove godine okuplja 325 umjetnika iz cijelog svijeta i održava se do 2. augusta u fizičkom i digitalnom formatu. Festival predstavlja radove savremene umjetnosti izložbama, video, audio i digitalnim instalacijama.

U Casa de la Cultura Benito Perez Armas, publika može vidjeti putovanje instalacije Think Freedom i digitalnu imersivnu postavku stotine skulptura koje nose poruke mladih ljudi o Slobodi iz 12 gradova domaćina ovog projekta.Proširena stvarnost omogućava interaktivnost i priliku posjetiteljima da svojim promišljanjima učestvuju u kreativnom procesu.

Instalacija Think Freedom koja je potekla iz Sarajeva suradnjom umjetnice Edine Selesković sa organizacijama, institucijama, gradovima, mladim umjetnicima i Sarajevo Graphics Group nastavlja postavke ove godine u Italiji, Švicarskoj i Argentini./Think Freedom PR team/