Uskoro manifestacija„TUZLA PLEŠE UZ LATINO RITAM“

-Dan održavanja: SUBOTA, 10.septembar, u terminu od 19:30h do 23h
-Mjesto održavanja: Soni TRG, ispred Caffea ‘Sloboda’.

Na kraju ovog ljeta Centar za ples i rekreaciju organizirat će manifestaciju:“Tuzla pleše uz latino ritam“ kojom ćemo na lijep, veseo i zabavan način ispratiti ljeto zajedno sa svim sugrađanima i turistima koji posjete ovu posebnu manifestaciju.

Bit će organizirano takmičenje plesača amatera u raznim kategorijama. (U takmičenju ne mogu učestvovati postojeći članovi bilo koje aktivnosti u Centru za ples i rekreaciju):

– najrasplesanija porodica
– najbolji plesač
– najbolja plesačica
– najbolji plesni par

Čekaju Vas vrijedne nagrade: mjesec dana besplatnog plesa u Centru za ples i rekreaciju.

Dragi sugrađani, prijavite se za učešće na takmičenje na stranici Centra za ples i rekreaciju, na link ili na licu mjesta. Žiri će biti u sastavu: Alan Alagić i Semir Šerić.

Na platou ispred našeg kultnog kafića “Sloboda”, na Sonom Trgu, formirat će se pozornica na kojoj će Centar za ples i rekreaciju predstaviti dječji plesni program i program za odrasle:

 Balet – djeca;
 CPR napredna hip hop grupa “DANCING DOOLS- djeca;
 Latino i standardni plesovi – djeca;
 Napredna grupa škole plesa za odrasle – rueda;
 Gostujući Plesni studio “SHADOWS” iz Zenice;
 Takmičenje plesača amatera.

Sve aktivnosti su usmjerene na pripremu ove velike zabave i zanimljivog događaja za Tuzlu i šire. Sve je besplatno. Vaše je da dođete, a mi ćemo se pobrinuti da plešete zajedno sa svima nama.

Alan Alagić, stručni saradnik u Centru za ples i rekreaciju, te dugogodišnji takmičarski plesač i trener, vodit će ovu aktivnost.Gosti iz Zenice, plesači plesnog studia Shadows će na ovoj manifestaciji imati ulogu animatora. Ako odlučite da dođete na ovu izuzetno zanimljivu zabavu, imat ćete svu pomoć, pridružite se i plešite. Povedite svoju djecu, prijatelje, komšije, poznanike, radne kolege, a možete obavijestiti bilo koga koga sretnete uz put. Budimo solidarni i dobri jedni drugima. Podijelimo ovu informaciju sa svima. Završimo ovo ljeto na lijep i afirmativan način.

Cilj ove manifestacije je da ukloni stereotipe oko plesa. Većina ljudi voli muziku. Bit će tu DJ koji će nam puštati muziku koju volimo. Uz muziku se njišemo, pjevamo. Zašto ne bi i zaplesali. Vrsni plesači i zabavljači će vas svojim primjerom naučiti osnovnim koracima i vi ćete lako zaplesati. Usrećit ćete svoju partnericu ili svog partnera. Ako ste sami, zaplešite sami. Pošto će tu biti svi plesači iz Centra za ples i rekreaciju, naši gosti iz Zenice, možda dobijete dobre partnere za tu noć. Plesat ćemo svi. Sve u cilju dobre zabave.

Nakon formalnog dijela ovog događaja kreće LATINO PARTY. Svi ćemo plesati i zabavljati se dugo u noć. Ako se zaljubite u ples, kao mi, dođite na našu adresu, uključite se u neku od grupa iz programa Centra za ples i rekreaciju, učite nove korake i koreografije, uživajte u ovoj plemenitoj aktivnosti, oslobodite se stresa, stida i nahranite samopouzdanjem. Pored toga, dođite da se družimo i razvijamo ovu lijepu ideju i priču o korisnosti plesa.
Pokrovitelj manifestacije: Turistička zajednica Grada Tuzla
Partneri projekta: Caffe ”Sloboda” i Radio “Kameleon”

Za sve informacije možete nas dobiti na telefon broj: 061 979 602, facebook profil: Centar za ples i rekreaciju kroz inbox, e-mail:info@cpr.ba./Senad Softić-predsjednik/