Uspio Festival Udruženja mladih “CasCader”

Udruženje mladih “CasCader” iz Živinica uspješno je organizovalo drugi multimedijalni festival u Živinicama, koji je sinoć završen projekcijom filmova i dodjelom nagrada i zahvalnica.

U bašti Caffea Intermezzo prvog festivalskog dana gosti su imali priliku i iskoristili je uspjelim učešćem na kvizu, te osvojili nagrade od 20 do 50 KM, kao vaučere za Caffe Intermezzo.

Protekli petak, subota i nedjelja na Omladinskoj ljetnoj sceni sve je bilo u znaku Festivala.Na konferenciji su lideri imali priliku predstaviti svoju organizaciju, a glavna tema je bila organizacija “CascadAir Festivala 2023.” na kantonalnom nivou u zajedničkoj realizaciji.

Ove godine, na adresu Festivala stiglo je 1090 filmskih aplikacija iz 83 zemlje svijeta.

Sinoć, trećeg dana Festivala,imali smo priliku vidjeti izložbu umjetničkih slika mlade, talentovane slikarke Amine Šehić.Nakon završetka izložbe, posjetioci su na Omladinskoj ljetnoj sceni vidjeli preostalih šest projekcija, te su na kraju imali priliku vidjeti program u režiji Plesnog studija “Dinna”, te dodjeli nagrada i priznanja za sve učesnike CascadAir Festivala 2022.

Tako je Enis Prijić, najbolji glumac, Sadika Avdić, najbolja glumica- Mi smo šampioni (Švedska), najbolji scenario- Tuga (Srbija), najbolji film po izboru publike, Paralele (BiH), najbolji film, te  Specijalne nagrade za doprinos zajednici: Emir Ibrahimović, Suad Avdagić, Murat Hasanagić, Samir Kamenjaković i Adnan Mujkić.

Sve čestitke organizatorima i predsjedniku CasCadera Arminu Suljiću.