Uspjela premijera”Vesele školske patrole”

Večeras je u velikoj sali BKC uspješno izvedena premijera predstave “Vesela školska patrola”.Ranijih godina ova predstava, autora Zlatka Jugovića, izvedena je oko 150 puta u pozorištima i školama širom BiH.Glumačka ekipa Dramskog studija “Aplauz”-Gradskog pozorišta Živinice, za večerašnji nastup, često je nagrađivana aplauzima publike.

Nekadašnji glumac u predstavi, a sada režiser “Vesele školske patrole”, Adi Glavinić zadovoljan je i nakon premijere izjavio je:

“Radili smo dva mjeseca na pripremi predstave i zadovoljan sam uspjehom ove mlade ekipe.Osim edukativnog značaja, ovo je svojevrsni omaž liku i djelu Zlatka Jugovića,jer želimo očuvati kulturno-historijsko naslijeđe i stvoriti kulturu sjećanja koja nam itekako mnogo nedostaje.Zlatko Jugović je bio dramski pisac, glumac, reditelj, sportista, muzičar, prijatelj, otac i suprug. Ostavio je iza sebe nepregledan broj dramskih tekstova i na desetine ostvarenih uloga u pozorišnim predstavama.Zato sam izuzetno ponosan održanom večerašnjom premijerom.Publika je čestim aplauzima nagrađivala naše mlade glumce i to nam je velika podrška”, istakao je režiser Glavinić.

“Veselu školsku patrolu” su glumili uglavnom učenici/ce VI i VII razreda, uz nekoliko srednjoškolaca.Ulogu policajca Brke glumio je Adin Smajić:

“Ovo mi je prva veća uloga, bilo je super, publika je zadovoljna i to je ono što nas motiviše da i dalje nastavimo s još većim entuzijazmom predstaviti se na “daskama što život znače”.

Saznajemo da će u narednom periodu glumačka ekipa”Vesele školske patrole” nastupati širom TK, a da je u pripremi još predstava./Š.G./