Vila Solway domaćin”Ljeta u Lukavcu”

Prvi puta u višedecenijskom postojanju grada Lukavca 0ve godine u prekrasnom ambijentu Vile Solway bit će održana regionalna manifestacija “Ljeto u Lukavcu”.

Ovaj impozantan objekat sagrađen je 1911. godine i predstavlja pravi biser austrougarske arhitekture u gradskom jezgru Lukavca.

„Ljeto u Lukavcu“ 2022 ovaj put donosi izuzetnu regionalnu priču i počinje 13. augusta u 21 sat, koncertom popularnog Lake koji dolazi iz Sarajeva. Program, koji će trajati tokom cijelog augusta, obuhvata i nastupe popularnog benda Naked iz Beograda, zatim Balkan boys benda iz Ljubljane, lokalnog benda Crni dani CERN-a, a na kraju manifestacije očekuje nas prekrasna noć sa Gradskim tamburaškim orkestrom iz Banja
Luke.

Lukavčane, ali i sve ostale posjetitelje, 20. augusta očekuje veoma zanimljiv Porodični dan, gdje su, za najmlađe, planirane arheološka i likovna radionica, a u večernjim satima i projekcija filmova za najmlađu, ali i nešto stariju raju.

Organizator manifestacije i nosilac svih aktivnosti je Centar za kulturu Lukavac, a pokrovitelj Grad Lukavac. Očekujemo vas u predivnom ambijentu Vile Solway, koja će tokom augusta biti centar kulturnih dešavanja u Lukavcu!/Tim za medije/