Virtuoz Okić predstavlja BiH na Svjetskom trofeju u Ukrajini

Za Ajdina Okića i njegovog profesora Harisa Muminovića školska 2020/21. godina krenula je uspješno sa osvajanjem prve nagrade na prestižnom takmičenju Acordeonfest održan u Grazu (Austrija).

Zatim je uslijedila zlatna medalja iz Velike Britanije – On line takmičenje do 12 godina u organizaciji BRITISH COLLEGE OF ACCODRIONIST, zatim Prva nagrada na On line takmičenju u Sloveniji (Glasbena čipka iz Idrije).

Kao jedini predstavnik iz BiH osvaja drugu nagradu na prestižnom takmičenju održano u Litvaniji – INTERNATIONAL ACORDION COMPETITION VILNUS i to kao drugo plasirani!

Potom su uslijedili Laureati – pobjednik svoje kategorije na festivalima: Primavera, Orfej, Akordeon art, Skala.

U okviru nagrade sa festivala Orfej, Ajdin će imati priliku da sarađuje sa svjetskim poznatim acordeonistom Petrom Marićem, te će zajedno održati koncert u Sarajevu na jesen sa ostalim Laureatima takmičenja.

“Kruna ove školske godine je odlazak na Svjetski trofej koji se održava u Ukrajini prije koje je Ajdin morao proći Nacionalnu selekciju predstavnika Bosne i Hercegovine na Svjetskom trofeju harmonike i Internacionalnom otvorenom trofeju harmonike ispred Asocijacije za promociju muzike “Arpeđo” I. Sarajevo”. S obzirom da smo mi mala sredina u odnosu na ostatak svijeta, pokazali smo da imamo odlične harmonikaše koji će zasigurno biti vodilje budućim generacijama akordeonista”,ističe profesor Haris Muminović koji je veoma sretan zbog uspjeha ovog mladog harmonikaša.

Ajdin Okić je učenik četvrtog razreda Osnovne muzičke škole koja djeluje pri Javnoj ustanovi Prva osnovna škola Živinice./Š.G./