Vučko nas poziva na marš uspomena

Alen Nurkić nas još jednom podsjeća na lijepa prošla vremena, ovoga puta na sportska dešavanja na sarajevskoj Olimpijadi, koja je okupila cio svijet, što uživo, što kraj malih ekrana!

“Nakon 36-te godišnjice ZOI 84, Vučko nas ponovo poziva na marš uspomena, o čemu govori i pjesma \”Vučko Ma Fren\”. Taoci smo sjećanja na Vučka, on je više od maskote koja nikad neće izblijediti. Iskreno, Vučko se bolje drži nego mi. Neka svako za sebe odluči da li se od uspomena može živjeti”, kaže nam Nurkić i nastavlja:

\”My friend, where you from\”? – neizbježno je pitanje na putovanjima koje govori o kategorizaciji i paternu ponašanja nacije da bi se nešto prodalo ili pak učinilo prijateljski, ali vrlo je jasno da je ustvari motiv tome neki interes ili dobit. Uglavnom smaranje.

Ova pustolovina je jedna u nizu neprocjenjivih iskustava putovanja i vizuelne produkcije dva različita svijeta i tematike o sanjarenju, uspomenama i stereotipnoj kategorizaciji iz Južne Koreje, Hong Kong-a, Kine i Bosne i Hercegovine.

Pogledajmo naredni  video zapis Alena Nurkića: