Za Ajlinu pjesmicu dajemo čistu peticu

U vrijeme kada je Korona virus blokirala mnoge aktivnosti, pa i školske klupe, preostalo je da se snalazimo kako ko najbolje može da se organizuje.Posebno je teško mališanima bez svojih drugara, dječije graje i školskih klupa.

Ali da dječija mašta može svašta i da djeca mogu biti kreativna uvjerila nas je Ajla Avdić, učenica V-b razreda Osnovne škole S. Gračanica.Ova vrijedna i primjerna učenica organizuje svaki dan šta će raditi, naravno nakon što završi TV škola na RTV TK.Svojoj učiteljici Zarfiji Nišić-Paščaninović je napisala lijepu pjesmu.

To je mnogo obradovalo učiteljicu Zarfu, pa je tim povodom izjavila:

“Za sav naš uspjeh zaslužan je menadžment škole s direktoricom Medisom Muhić.Stvarno me je učenica Ajla obradovala u ovim napornim danima.Naš kolektiv je jako dobar i svaki moj kolega i kolegica zaslužuju ovako lijepu pjesmicu kao što je učenica Ajla meni posvetila i uljepšala mi dane izolacije”, kazala je profesorica razredne nastave Zarfa Nišić-Pašćaninović.

Uvjerili smo se da mnogi u danima izolacije slikaju, muziciraju, glume, gledaju TV, koriste internet, ali “za Ajlinu pjesmicu dajemo čistu peticu”!/Š.G./