Završeno takmičenje Festivala “Sevdalinko u srcu te nosim”

Sinoć je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održano Takmičarsko veče Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”.

Riječ je o autorskim kompozicijama u duhu sevdaha koje će biti propraćene nagradama za muziku, tekst i aranžman. Ono što je svojstveno kao ideje i produkt Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” jeste glavna nagrada Plaketa Safet Isović koja je zaštićena na Institutu za intelektualno vlasništvo i produkt je ovog festivala od prije nekoliko godina.

Dobitnik PLAKETE SAFET ISOVIĆ na 13. Festivalu Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” je Hamza Šantić. Hamza je nastupio sam kompozicijom Bijele ruže, čiji je autor muzike Aleksandar Kovačević, autorica teksta Slađana Kovačević.

Večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, održat će se revijalna noć, očekuje nas divna noć u kojoj ćemo moći da uživamo u izvedbama najeminentnijih umjetnika i umjetnica kada je u pitanju sevdalinka.

Kao i prehodni Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, imati ćete priliku pratiti sve aktivnosti uživo na Facebook stranici i Youtube kanalu Festivala Sevdalinke, zahvaljujući našem generalnom medijskom pokrovitelju BHRT./Miran Kovačević/

Kompletan program možete pogledati na LINKU.